Национална младежка литературна конференция Пеньо Пенев ще се проведе в Димитровград

...
Национална младежка литературна конференция Пеньо Пенев ще се проведе в Димитровград
Коментари Харесай

Поезия, пазар, субкултура в ученическа дискусия

Национална младежка литературна конференция " Пеньо Пенев "  ще се организира в Димитровград от през днешния ден до 4 май.  Идеята за форума е на ученика от 11. клас на ЕГ " Д-р Иван Богоров " Добромир Зафиров, подкрепена от община Димитровград и част от програмата на тазгодишното издание на поетичните празници.

Участие в конференцията ще вземат 35 деца от разнообразни профилирани гимназии и междинни учебни заведения в страната, измежду които 130-то СУ " Стефан Караджа " в София, Националната Априловска гимназия -Габрово, ПГПЗЕ " Захари Стоянов " Сливен и др. 

В първия ден от програмата на форума, на 2 май от 14.00ч.в зала " Гросето ", ще бъде формалното разкриване на конференцията и ще бъдат показани презентациите за модерни или възрожденски поети от родния завършек на участниците.

Проявата продължава на 3 май от 10.00ч. в Лятната читалня на Градска библиотека " Пеньо Пенев ", където участниците ще проведат полемика на тематика " Поезия, пазар и субкултура " и ще оставят свое обръщение в особено основан за събитието лиричен лексикон " Дни на поезията - Димитровград 2018 ". Вечерта от 19.00ч.-20.00ч. в комплекс " Афродита " ще се състои авторско четене на стихове на участниците и ще бъдат раздадени документи за присъединяване в работата на конференцията. 

В последния ден от програмата на поетичния конгрес участниците ще довършат своите послания в лексикона " Дни на поезията - Димитровград`2018 " и ще прегледат тематичните изложения във връзка поетичните празници - " Бетон и деликатност ", " Лауреати на националната и интернационалната литературни награди " Пеньо Пенев ", " Ръкописна памет ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР